(+47) 55 30 17 30

Trenger du translatør?

Hvis du skal utenlands i jobb- eller utdanningssammenheng, kan du få behov for en statsautorisert oversettelse av translatør. Dette betyr at oversettelsen påføres et offisielt stempel som viser at innholdet er korrekt oversatt fra originaldokumentet. Allegro tilbyr translatører i alle språkkombinasjoner der det finnes autorisert translatør. På huset har vi statsautoriserte translatører mellom norsk, engelsk og fransk. For andre språkkombinasjoner benytter vi vårt velprøvde nettverk av nasjonale og internasjonale leverandører og samarbeidspartnere.

 

Merk at det ikke finnes translatører mellom to fremmedspråk ‑ norsk må være ett av språkene. Translatører må bestå en krevende eksamen ved NHH i Bergen, og det finnes ikke statsautoriserte translatører i alle språk. Antall språk utvides imidlertid år for år.

Språk som har statsautorisert translatør:

Det finnes statsautorisert translatør i følgende språk: engelsk, tysk, spansk, nederlandsk, kinesisk, rumensk, portugisisk, bosnisk, serbisk, kroatisk, slovakisk, russisk, polsk, islandsk, italiensk, urdu, arabisk, finsk, tsjekkisk, tyrkisk, ungarsk, svensk, japansk, gresk, litauisk, estisk, og norsk. For noen av språkene finnes det bare statsautorisert translatør den ene veien. For eksempel finnes det ingen som er autorisert fra litauisk til norsk, bare norsk-litauisk.

Med forbehold om endringer.

 

Allegro språktjenester kan tilby statsautoriserte oversettelser av alle typer tekster, men autorisering vil særlig være aktuelt for dokumenter til bruk i retten, pasientjournaler, vitnemål og attester og andre offentlige dokumenter, for eksempel skattedokumenter, fødsels- og dåpsattest, vigselsattest, testament, kontrakt, skifte-/uskifteattest, dødsattest, skilsmissebevilling, prøvingsattest, bostedsattest, navneendring, oppholdstillatelse, politiattest mv. som må fremlegges i original. Om ønskelig kan vi også ordne med notarialbekreftelse/apostille.

 

Informasjon til privatkunder

Juridiske oversettelser

(+47) 55 30 17 30

Få et uforpliktende tilbud:

Last opp vedlegg: